EXPERTISE

Hier kunnen we je bij ondersteunen

1

Conceptontwikkeling

Een goed concept is een basis-ingrediënt van effectieve communicatie. Zelfs aan de meest ‘simpele’ mailing moet een overtuigend concept ten grondslag liggen. En dat geldt ook voor bijvoorbeeld employer branding strategieën, marketingcampagnes en animatievideo’s. Zonder concept, geen verhaal. Zonder verhaal geen lezers, kijkers, kandidaten of merkambassadeurs.

Tekstenzo vertaalt organisatieambities naar slimme, doelgroepgerichte communicatie concepten. Als eindproduct. Of als onderdeel van een breder traject, waarbij we bijvoorbeeld ook de teksten verzorgen, het designproces begeleiden of de animatievideo’s van storyboard tot voice-over regisseren. Tijdelijk geveld door creatieve bloedarmoede? Het idee dat de organisatie maar niet ‘loskomt’ van gebaande paden? Het gevoel dat het reclamebureau de inhoudelijke boodschap net niet helemaal begrijpt? Als we bij een brainstormsessie aansluiten, stormt het in de meeting room. Uiteraard werken we de concepten tot in detail uit, inclusief onderbouwing vanuit het merk en de doelgroep.

Check ook: conceptontwikkeling

2

Arbeidsmarktcommunicatie

Is it a bird? Is it a plane? No, it’s employer branding, de vreemdste eend in de communicatiebijt. Waarom? Omdat arbeidsmarktcommunicatie alle bedrijfsonderdelen raakt. Ieder onderdeel is stakeholder, omdat ieder onderdeel soms behoefte heeft aan nieuw talent. Bovendien zijn er diverse afdelingen voor wie de ‘stakes’ extra hoog oplopen, zoals MarCom en Recruitment.

Mag de tone of voice van vacatures op specifieke doelgroepen (jong ‘versus’ ervaren, technici ‘versus’ marketingprofessionals et cetera) worden toegespitst? Moet de communicatie keurig in de pas lopen met de algemene merktrategie of willen we nieuwe paden bewandelen? Wie is ‘eigenaar’ van de employer branding initiatieven? En wie bepaalt of de communicatie succesvol is? Meten we dat af aan het aantal kliks, de ‘quality of hire’ of op basis van de bijdrage aan het merkbewustzijn? Complexe vragen, waar we je graag bij ondersteunen. Inclusief pakkende vacatures, een employee value proposition, testimonials en video’s.

Check ook: arbeidsmarktcommunicatie

3

Marketing en communicatie

Veel is marketing. En nog meer is communicatie. Dat geldt eigenlijk voor al onze expertisegebieden. Toch vinden we het de moeite waard om marketing en communicatie even apart te benoemen. Omdat we anders niet kunnen vertellen dat we persberichten en DM’s schrijven, web content ontwikkelen (ja, conform SEO inzichten), magazines maken, campagnes bedenken en boeken herschrijven, zoals deze en deze. Marketingexpertise is dus aanwezig, inclusief actuele kennis van digitale marketing.

Daar komt nog bij dat Tekstenzo communicatie ervaring heeft in de meest uiteenlopende branches, variërend van zorg & welzijn tot e-commerce. Een brochure voor een visverwerkend bedrijf? Gedaan. Een trendy woonmagazine verzorgen, inclusief bladconcept? Het voelt aan als thuiskomen. Maar ook in de not-for-profit sector hebben we mooie projecten op ons palmares, bijvoorbeeld voor ‘sociale entrepreneurs’. Bovendien hebben we communicatietrajecten, zoals workshops en coaching, verzorgd voor de uitzendbranche, in de energiewereld en binnen de Amsterdamse sociale sector. Hadden we al verteld dat we dat allemaal ook in het Engels kunnen?

Check ook: marketing

4

Interviews & Testimonials

Wat wil je prospects, klanten, medewerkers en/of stakeholders vertellen? Het is een vraag waar opvallend veel organisaties opvallend vaak mee worstelen. Welke informatie is bijvoorbeeld essentieel vanuit klantperspectief? Waarom ‘moet’ talent voor jouw organisatie kiezen en niet voor een concullega? En hoe breng je authentieke sociale ambities authentiek over?

In veel gevallen is het antwoord: je moet niets willen vertellen. Althans niet als iemand anders dat beter kan. En nee, daarmee doelen we niet op onszelf, maar op de klanten, medewerkers, partners en/of maatschappelijke stakeholders die ervaring met de organisatie hebben. Een enthousiaste ‘buitenstaander’ wordt bovendien eerder geloofd dan communicatie die door MarCom is gepolijst. Tekstenzo verzorgt overtuigende interviews en testimonials met klanten, medewerkers en overige stakeholders. Kort en krachtig. Of uitgebreid en verdiepend. En van het maken van de afspraak tot en met het uiteindelijke akkoord.

Check ook: interviews en testimonials

5

Animatievideo’s

Komt een mammoet bij de bakker. Het zou zomaar het openingsshot kunnen zijn van een animatievideo. In animaties is immers alles mogelijk. Vooral het onmogelijke. En juist daar schuilt de kracht én het risico in. Een animatievideo *mag* waanzinnig leuk zijn, maar *moet* de boodschap helder overbrengen. En dat vereist een strakke hand van regisseren.

Ook wij geloven in de kracht van animaties. Om het merkverhaal te vertellen. Om de werking van producten te illustreren. Of om (sub)doelgroepen te boeien die je anders maar lastig bereikt. Wat ons betreft mogen animatievideo’s best een beetje uit de ‘strakke merk-pas’ lopen. Ze lenen zich namelijk prima voor visuele knipoogjes en bieden de kans om hetzelfde verhaal op frisfruitige manieren te vertellen. Maar wel in lijn met je organisatieambities. En dus is ‘creativiteit’ alleen niet genoeg, want een slim scenario en een verhelderende voice-over moeten de beelden ondersteunen.

Check ook: animaties

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
info@tekstenzo.com
T 070 364 6416

Privacy policy

© 2019, Tekstenzo, The Netherlands